top of page

Paula: Am o mare satisfacție după fiecare client câștigat

Paula Haraga (Porcăraşu) este colega noastră de la Iulius Mall Iași și se ocupă de vânzarea spațiilor de promovare din mall. Vânzările sunt pasiunea ei, deși nu s-ar fi gândit niciodată că va ajunge să lucreze în acest domeniu. Întrucât, atunci când era mică, era îndrăgostită și fascinată de lumea animalelor, pentru ea a fost evident că medicina veterinară este chemarea ei. Prin urmare, a dat examen pentru intrarea la Facultatea de Medicină Veterinară, a făcut patru ani de medicină și doi ani de master, însă pe parcurs planul ei s-a schimbat:


„Copil fiind, aveam o mică grădină zoologică acasă. Iubeam animalele și îmi dorea mult să am propriul cabinet veterinar. Cu toate acestea, odată ajunsă la universitate am putut vedea și fața mai puțin romantică a acestei meserii, ceea ce m-a făcut să dau puțin înapoi. Pur și simplu nu m-am putut proiecta în acel rol care implica mult sânge rece. Am rămas, însă, în facultate și am cotit-o spre o zonă care mi se părea mai puțin impactantă emoțional, aceea de control și expertiză alimentară. Au fost câțiva ani grei, cu multă chimie, însă i-am parcurs cu brio”.


După finalizarea celor patru ani de facultate, Paula a plecat la Timișoara pentru un stagiu de practică la abatorul Smithfield:


„Experiența din abator, unde sunt condiții climatice dificile și greu de suportat, cred că a fost decisivă pentru decizia mea de a încerca și alte tipuri de job-uri”.


Astfel, la întoarcerea în Iași, Paula și-a continuat studiile cu un master de doi ani, timp în care a început primul ei job, chiar la Iulius Mall, la Centrul Info. După un an de experiență la Iulius, a profitat de o oportunitate în Departamentul de Marketing, iar din martie 2020 este Media Sales Specialist, un job care i se potrivește mănușă și care a apărut nesperat în viața ei:


„Este incredibil cum viața te poate purta pe cărări nebănuite. În cazul meu, spre exemplu, niciodată nu m-aș fi gândit nu numai că voi ajunge să fac vânzări, ci și că există un astfel de job. Nu aveam niciun fel de idee despre domeniu, am învățat de la zero marketing, negociere, studiul clientului”.


Paula este recunoscătoare echipei de la care a învățat foarte multe și care a avut disponibilitatea de a o ghida. De ce îi place atât de mult, ne-a explicat chiar ea:


„Pentru mine acest job fost o revelație și cred că mi se potrivește foarte bine. Îmi place la nebunie că totul este foarte dinamic și că am provocări zilnice. Îmi place mult partea de negociere și colaborare cu clienţii și cred că firea mea prietenoasă, sociabilă, empatică, dar și insistentă se pliază pe cerințele acestei activități. Am o mare satisfacție după fiecare client câștigat și pot spune că fiecare interacțiune cu clienții m-a învățat ceva nou”.


La 27 de ani, Paula privește viitorul cu răbdare și entuziasm:


„Îmi doresc mult să evoluez, să construiesc o rețea de networking și să realizez totul treptat, pas cu pas. Îmi place să învăț și sunt fericită de fiecare dată când am ocazia să acumulez informații noi. Spre exemplu, mi-ar plăcea să învăț mai multe despre negocieri creative”.


Paula crede că în acest domeniu prima impresie contează mult, de aceea mizează mult pe propria carismă și comunicarea interpersonală.


Timpul liber Paula adoră să și-l petreacă cu prietenii și familia. Îi place să facă drumeții, să meargă la cinema, să joace jocuri de societate, să călătorească.


Paula, entuziasmul tinereții tale este molipsitor, ne bucurăm mult că ți-ai găsit locul și îți dorim ca viitorul să-ți rezerve tot ceea ce este mai bun.


Scurtă introducere în arta vieții predată de Oamenii Iulius

 

Vin sau bere?

Vin roze.

 

Mare sau munte?

Ambele. În weekend la munte, dar măcar o dată pe an la mare.

 

Teatru sau film?

Filmul este la îndemână, deși îmi place mult și teatrul.

 

Morning person sau night person?

Sunt nocturnă. Și în studenție învățam seara, după ora 21, până dimineaţa, la 4.

 

Cafea sau ceai?

Cafea, flat white, minimum două pe zi.

 

Dog person sau cat person?

Mai mult cat person, deși am avut și cățel. Acum am un motan, Simba, de 1 an și jumătate.

 

Culoarea preferată?

Lila.

 

Piesa vestimentară preferată?

Rochia. Dă femeilor o eleganță aparte.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș vindeca toate bolile.


 

Care este frica cea mai mare?

Să nu pierd oamenii dragi din jurul meu.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Mă simt confortabilă cu identitatea mea. Pentru gândire îmi plac nordicii, în special cei din Suedia. Am fost în Suedia pentru un schimb de experiență în liceu și oamenii de acolo mi s-au părut foarte prietenoși. Pentru firea lor relaxată, îmi plac spaniolii.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Probabil ar fi New York. Mi se pare un oraș dinamic, care îți oferă multe oportunități, un hub al tuturor joburilor și oportunităților.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Din afară Michelle Obama, din țară Ion Țiriac.



bottom of page